Közelgő eseményünk
Lengyel-Magyar: Mennyire jó barát?

Meghívott előadóink:
Hegedűs Dániel,
politológus, a German Marshall Fund munkatársa;

Krekó Péter,
igazgató, Political Capital Institute, Egyetemi docens, ELTE PPK;

Mitrovits Miklós,
tudományos munkatárs, MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Történettudományi Intézet; tudományos főmunkatárs, NKE EJKK KEKI;

Moderátor:
Varga Dániel,
a Közép-Európa Társaság alapító tagja, korábbi elnöke;

Helyszín:
Budapesti Corvinus Egyetem
E épület III. előadóterem.
2022. március 9. 17:20-18:50.

A panelbeszélgetést állófogadás követi, melyen szeretettel várunk minden résztvevőt.


Két jó barát hajtja Európa illiberális tandemjét: a lengyeleket és a magyarokat egyesek az Unió bajkeverőinek nevezik, míg mások szerint megharcolnak a szabadságukért, amit alig harminc éve szereztek meg. Azonban amennyire egy kalap alá szokás venni a két országot, legalább annyira különböző erők is hajtják a tandem két végét.
Milyen hasonlóságok és különbségek fedezhetőek fel Magyarország és Lengyelország geopolitikájában, politikai rendszerében és az Európai Unióval való viszonyában? Mennyire szabad a sajtó a két országban? Mennyire fontos számukra a visegrádi együttműködés? Hogyan viszonyulnak az új német kormányhoz?
Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ meghívott vendégeink a Political Capital és a Közép-Európa Társaság közösen szervezett kerekasztal-beszélgetésén március 9-én!


Ajánljuk kedves érdeklődőink figyelmébe elemzéseinket,
avagy korábbi eseményeink ismertetőjét, melyek az alábbi linkeken érhetőek el :


2000+
Résztvevő


Panelbeszélgetéseink nyitva állnak a nagyközönség előtt. Büszkék vagyunk arra, hogy idáig több, mint 2000 vendéget fogadtunk.

1000+
óra nettó konferencia

A CEA Hungary több, mint 1000 óra rendezvényszervezési tapasztalattal rendelkezik.
Ezt pedig kiaknázzuk annak érdekében, hogy minden soron következő eseményünk a lehető legszínvonalasabban kerüljön megrendezésre.

60+
előadó


Konferenciáinkat megjárták az elmúlt 30 év legjelentősebb közéleti személyei, elismert közgazdászok, jogászok, társadalomtudósok, politikusok osztották meg gondolataikat velünk rendezvényeink során.